Utbildningar

Intensivutbildning (tänk på att sommaren snabbt blir fullbokad)
En utbildningsform för dig som har övat en del hemma och behöver ditt körkort snabbt. Utbildningen sker på heltid under ca 10-13 arbetsdagar. Liksom vid halvintensiv utbildning erfordras en testlektion för att kunna lägga upp lämpligt schema för teori och körning. För att klara av utbildningen på ett bra sätt inom denna tid krävs vissa förkunskaper i fordonshantering samt att det inte finns svårigheter med att studera mycket på kort tid.

Halvintensiv utbildning
Utbildningen är till för Dig som vill ha körkortet lite snabbare och kanske är ledig några dagar i veckan. Utbildningen startar med en testlektion för att kunna bestämma hur mycket tid Du behöver spendera hos oss. Trafikteamet planerar utbildningen till dig och den tar ca 5-10 veckor. Körlektioner avbokas senast 24 timmar innan start.

Traditionell körkortsutbildning
Ett utbildningssätt för dig som vill bestämma och planera i stort sett det mesta av din utbildning. Du gör det tillsammans med din lärare och har ett mål när Du vill vara klar med utbildningen. Det hela börjar med att du skaffar det material och läromedel du behöver, vanligast är ett teoripaket samt fem eller tio st körlektioner. Körlektioner avbokas senast 24 timmar innan start.

För elever med svårigheter att övervinna
Är Du en av väldigt många som har problem m ed inlärning pga tex dyslexi, ADHD eller andra liknande ”farthinder” är Du välkommen till oss. Vi har utbildad personal för att kunna hjälpa Dig. Allt teorimaterial hos oss finns att få med ljud. Möjlighet att få personliga teorilektioner. Naturligtvis får Du en egen planering att följa, både hemma och hos oss. Du kan välja att köra antingen manuell och automatväxlad bil, eller varför inte prova båda alternativen? Från och med November 2008 är Trafikteamet legitimerade att utföra en enklare utredning angående läs-& skrivsvårigheter om detta inte gjorts tidigare i exempelvis skolan. En utredning ska vara gjord för att körkortstagaren ska få möjlighet att utföra ex.vis ett kunskapsprov med förlängd tid eller för att få avlägga ett muntligt prov på Vägverket. Se prislistan för kostnad för detta. Ansökan om detta görs via Transportstyrelsen men vi kan hjälpa dig med att ta fram de korrekta dokumenten.