Utbildningar

Mopedutbildning (AM)
Utbildning för klass 1 & 2 moped under 2 dagar mellan kl. 08:00-15:00. Precis som vid andra körkortsbehörigheter krävs giltig legitimation (ej digitalt ID) samt ett körkortstillstånd för klass 1 (AM) innan påbörjad kurs, det beställs här! (OBS! Det tar några dagar och ibland längre tid för att få detta klart så beställ det i god tid.)
Under kursdagarna får du erforderlig utbildning, både praktisk och teoretisk, samt mat och dryck. Vi använder oss av professionella MC-utbildare med flera års erfarenhet. Utbildning är tillgänglig följande datum (uppdateras löpande):
14-15/5, 18-19/6 (Fullbokad), 20-21/8

Bokningen blir bindande när du köpt mopedpaketet som inkluderar allt du behöver för att bli en så säker förare som möjligt. Kostnad för prov tillkommer.
Även om utbildningen är komplett behöver du även studera hemma innan kunskapsprovet. Teorimaterialet har ljudstöd och möjlighet till inläsningstjänst finns.

Traditionell körkortsutbildning (B)
Ett utbildningssätt för dig som vill bestämma och planera i stort sett det mesta av din utbildning. Du gör det tillsammans med din lärare och har ett mål när Du vill vara klar med utbildningen. Det hela börjar med att du skaffar det material och läromedel du behöver, vanligast är ett teoripaket samt fem eller tio st körlektioner. Körlektioner avbokas senast 24 timmar innan start.

Intensiv- & halvintensiv utbildning (B)
En utbildningsform för dig som har övat en del hemma och behöver ditt körkort snabbt. Utbildningen sker på heltid under ca 10-13 arbetsdagar för intensivutbildning. Halvintensiv utbildning lämpar sig för dig som kan studera några dagar per vecka, vanligtvis 5-10 veckor. Vi erfordrar en testlektion för att kunna lägga upp lämpligt schema för teori och körning och om den blir godkänd planerar vi din körkortsutbildning.
För att klara av utbildningen på ett bra sätt inom denna tid krävs vissa förkunskaper i fordonshantering samt att det inte finns svårigheter med att studera mycket på kort tid. Proven genomförs vanligtvis under veckorna efter avslutad utbildning.

För elever med svårigheter att övervinna (AM+B)
Är Du en av väldigt många som har problem med inlärning pga tex dyslexi, ADHD eller andra liknande ”farthinder” är Du välkommen till oss. Vi har utbildad personal för att kunna hjälpa Dig. Allt teorimaterial hos oss finns att få med ljud samt inläsningstjänst. Naturligtvis får Du en egen planering att följa, både hemma och hos oss. Du kan välja att köra antingen manuell och automatväxlad bil, eller varför inte prova båda alternativen? Sedan 2008 är TT Trafikteamet legitimerade för att utföra en enklare utredning angående läs-& skrivsvårigheter om detta inte gjorts tidigare i exempelvis skolan. En utredning ska vara gjord för att körkortstagaren ska få möjlighet att utföra ex.vis ett kunskapsprov med förlängd tid eller för att få avlägga ett muntligt prov på Trafikverket. Ansökan om anpassat prov görs via Trafikverket men vi kan hjälpa dig med att ta fram de korrekta dokumenten.
Priser för utredning samt individuell teorihjälp hittar du i prislistan.